Taekwon-Do

Taekwon-Do is een Koreaanse vechtsport die gekenmerkt wordt door trap- en stoottechnieken, vergelijkbaar met het Japanse Karate. De technieken worden geleerd met behulp van stootkussens, door oefengevechten en door het trainen van hyongs; dit zijn voorgeschreven basisvormen. Daarnaast is er een goede warming-up waarbij ook oefeningen voor de lenigheid worden gedaan. De lessen Taekwon-Do worden op woensdagavond en vrijdagavond gegeven door Marco Zandbergen (7e Dan). De jeugd (9 - 13 jaar) heeft les op woensdag van 19.00 - 20.00 uur en op vrijdag van 18.00 - 19.00 uur. De volwassenen trainen op woensdag vanaf 20.00 uur en op vrijdag vanaf 19.00 uur. Voor informatie over de inschrijving voor onze Taekwon-Do-lessen kunt u hier klikken. Ook goed om te weten: Taekwon-Do beoefenaars zijn vanaf gele band verplicht om lid te worden van de bond, Taekwon-Do International Nederland (http://tin-itf.org/). Met het lidmaatschap van de bond is de graad (kleur band) erkend en kan worden deelgenomen aan wedstrijden en trainingen. De kosten van het lidmaatschap van de bond bedragen € 50,- per jaar met eenmalig € 5,- inschrijfkosten.

Nieuws

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do succesvol in Den Haag

Sportinstituut Goederaad heeft op 10 maart 2019 met succes deelgenomen aan een Clubkampioenschap in Den Haag. Het was een sportief toernooi dat is georganiseerd door Marrisgym Den Haag. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 8 deelnemers en 3 scheidsrechters. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring, stijl, gesprongen traptechniek en Powerbreken. Bij Powerbreken is maar één winnaar mogelijk die de titel “Beast of the Championship” krijgt. De deelnemers mogen zelf kiezen welke techniek ze gebruiken om zoveel mogelijk planken te breken. Na spannende succesvolle breektechnieken bleef uiteindelijk Jimmy over met 2 andere deelnemers. Jimmy was de enige die de laatste hoeveelheid planken doorkreeg en daarmee de titel “Beast of the Championship” mag dragen. Door een blessure moest Jimmy het goud voor de gesprongen traptechniek op 2,50 meter hoog aan de uiteindelijke winnaar laten. Het sparsysteem is semi-contact en dat betekent dat met gecontroleerde hand- en voettechnieken punten gescoord kunnen worden. De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben flink getraind voor dit toernooi met de volgende resultaten.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:

Goud: Adebullah en Floris

Zilver: Jimmy en Elzahraa

Brons: Asadullah en Anwar

Behaalde prijzen op het onderdeel stijl:

Goud: Asadullah

Zilver: Adebullah

Brons: Elzahraa en Floris

Eervolle vermeldingen zijn er voor Stijn en Elfarouq die beide partijen gewonnen hebben maar net buiten de prijzen bleven in de halve finales.

Zandbergen 7e Dan Taekwon-Do

In juni 2016 is Marco Zandbergen tijdens het 50 jaar ITF Taekwon-Do jubileum te Pyongyang Korea gepromoveerd tot Master (7e Dan) in deze Martial Art. In Nederland zijn er daarmee nu drie ITF Taekwon-Do Masters. Wereldwijd zijn er 225 Masters en Grandmasters, waarvan alleen al in Noord-Korea 83. Marco is in het dagelijks leven werkzaam voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en geeft daarnaast sinds 1991 les bij onder meer Sportinstituut Goederaad. Tientallen sporters zijn in die jaren onder zijn leiding opgeleid in de beginselen van Taekwon-Do, waarvan inmiddels 18 leerlingen de zwarte band hebben bereikt. Voor een interview met Marco in het Leidsch Dagblad van 27 augustus 2016 klik hier.